Relaxáció, meditáció, autogén tréning

 Bányász Réka, klinikai szakpszichológus, relaxációs és szimbólumterapeuta (+36 70 6026915)

 Barabás Brigitta, relaxációs és szimbólumterápiában képzett mentálhigiénés szakember (+36 70 930 3873)

 Hollenda Györgyi, tanácsadó szakpszichológus, autogén tréning relaxációs terapeuta (+36 30 828 2974)

Kventin-Turcsán Fanni pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt, autogén tréning relaxációs terapeuta (+36 70 930 3873)

Induló autogén tréning csoport

A tanfolyam célja: az autogén tréning alapfokának elsajátítása.
Vezeti: Bányász Réka klinikai szakpszichológus, relaxációs és szimbólumterapeuta
A csoport létszáma: 6-8 fő
Időtartam: 10 x 60-90 perc (10 alkalom, heti gyakorisággal)
Részvételi díj: 50 000 Ft (részletfizetés lehetséges)
KEDVEZMÉNY: +1 félórás egyéni beszélgetés díjmentesen a tanfolyamot megelőzően

Tervezett kezdési időpont:
2019. március 1., 17 óra
A pontos kezdési időpontot a résztvevőkkel közösen alakítjuk ki. Kérem, jelezze az Önnek leginkább megfelelőt időpontot!

Jelentkezés: +36 70 602 6915, reka[kukac]banyaszreka[pont]hu

A tanfolyammal kapcsolatos részletes információkat itt olvashat.

A módszerről:
Az autogén tréning pszichoszomatikus relaxációs módszer, amelynek segítségével egyensúlyba hozhatjuk testi és lelki, illetve szellemi működéseinket. Kidolgozása J. H. Schultz berlini pszichiáter érdeme. Egyik legtöbbet kutatott és orvosilag leginkább megalapozott relaxációs módszer.
Elsajátítása és rendszeres gyakorlása lehetővé teszi számunkra:

  • az intenzív pihenést és felfrissülést, a gyorsabb regenerálódást (10-15 perc relaxálás 2-3 óra alvásnak felel meg)
  • a stresszel való megküzdést – megelőzi és kivédi a stressz káros testi-lelki hatásait (magas vérnyomás, szív-érrendszeri megbetegedések, depresszió stb.)
  • a tűrőképesség fokozását – csökken a fájdalomérzékenység, tompulnak a kellemetlen érzések, jobban tudjuk kezelni indulatainkat és konfliktusainkat
  • teljesítményünk fokozását – javul a koncentrálóképesség, összeszedettebbé válunk, fokozódik a kreativitás, élesedik a figyelem
  • hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert – ezáltal fokozódik önbizalmunk, öntudatosabbá válunk, és kapcsolataink is javulnak
  • hogy nehéz helyzetekben önmagunkon segítsünk

A tanfolyamon a résztvevők elsajátítják az autogén tréning alapfokát, azaz az alapgyakorlatokat és a szervgyakorlatokat. Az alapozó gyakorlatok elsajátításával megtanulnak önállóan relaxálni, és új készségüket számos helyzetben tudják használni. A gyakorlatok hétről hétre egymásra épülnek, és a módszer jótékony hatásai már néhány hét után jól érezhetők. A tanfolyam végére a résztvevők megtanulják felismerni testük jelzéseit, képesek megelőzni és enyhíteni számos pszichoszomatikus tünetet, és számos élethelyzetben kreatívan tudnak segíteni önmagukon az autogén tréning felhasználásával. Mindehhez napi rendszerességű gyakorlásra, az otthoni feladatok elvégzésére, valamint az élmények írásos és szóbeli feldolgozására van szükség.