Páros szülésfelkészítés másképp

 Ibolya Emese, jógaterapeuta, női jóga-, és kismamajóga oktató, dúla (+36 30 470 8812)

„És végül lábujjhegyen kimegyünk, hogy magukra hagyjuk kettejüket, akik végre találkoztak, akik csöndre vágynak, nyugalomra, hogy felfedezzék, nézzék egymást, hisz a gyermek nem pont olyan, sőt egészen más, mint amilyennek a képzeletben volt, de ilyennek fogják megszeretni, és nagyon szeretni – olyannak amilyen.„ (Frédérick Leboyer)

A szokásos szülésfelkészítőktől eltérő, testfókuszú műhelymunkára hívlak kísérőddel. Ezen az alkalmon lehetőségetek lesz érzelmileg egymásra hangolódni, a nagy esemény előtt megtalálni azokat a kardinális pontokat melyek mentén együtt tudtok majd működni a vajúdás folyamatában és új felismerésekkel gazdagodhattok párkapcsolatotokban és a családdá válás folyamatában egyaránt.

Az önmagunkba vetett hit rendkívüli fontosságú gyermekünk világrahozatalában és egy szép, vágyott szülésélményhez sokszor nem kell más, mint egy támogató partner és különböző módszerekkel megtalálni magunkban női őserőnk forrását, mely évezredek óta minden szülő nőt segít az anyává válás útján.

Ma már természetes, hogy az apák is részesei a szülés élményének, mely elmélyíti, megerősíti, illetve új szintre emeli a pár egymáshoz fűződő kapcsolatát és az újszülötthöz való kötődésben is fontos szerepe van, ezért az ő felkészítésük is fontos. Azonban ha nem apás szülésre készültök, természetesen más kísérővel is érkezhetsz a műhelyre.

A két és félórás műhelymunka keretében részletesen foglalkozunk
– a hatékony ellazulást támogató légzéstechnikákkal
– a befelé fordulást és a vajúdást segítő relaxációs és imaginációs módszerekkel
– a partner támogató szerepével a vajúdástámogatás során páros gyakorlatokon keresztül
– jógikus alapú pozíciókkal a vajúdási és a kitolási szakasz megtámogatására (jógás előképzettség nem szükséges)
– a szülési összehúzódások és a fájdalom természetével – barát vagy ellenség?
– különböző masszázstechnikákkal, a gát védelmével és az illóolajak szerepével a szülés és az azt megelőző hetek során
– a szülésre való felkészülés gyakorlati kérdéseivel (pl. mikor induljunk a kórházba, mit vigyünk magunkkal, tágulási szakaszok stb.)

Jelentkezés+36 30 470 8812, mseibolya[kukac]yahoo[pont]com

Árak: 8000 Ft/pár

Időtartam: 2,5 óra