Meseterápia, mesekör

 Boros Luca, pedagógus, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta (+36 70 943 8880)

Mi a meseterápia?
„A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen.”
Boldizsár Ildikó
A mesékkel való „munka” tudásközvetítő és tudatformáló. Képes arra, hogy testi –lelki és szellemi szétesettségeket, megbomlott egyensúlyi állapotokat rendezzen össze – fogalmaz Boldizsár Ildikó a Metamorphoses Meseterápia megalkotója.

Egyéni meseterápiás konzultáció
Az egyéni terápia során megkeressük a kliens elakadásának okát, feltérképezzük, hogy hol, milyen élethelyzetben van, majd annak mintájára keresünk egy mesét, melyben a hős ugyanúgy útnak indul, s végig is tudja járni az utat. Az úton találkozik segítőjével, olyan tudásra tesz szert, mely korábban nem volt birtokában, és leküzdi a sárkányt.
Eztán a mesében tanultakat saját szolgálatunkba állítjuk, s összerendezzük a bennünk lévő káoszt, lépésről-lépésre követve a hőst, azaz szembenézünk a saját korlátainkkal, félelmeinkkel és felülemelkedünk azokon.

Árak: 15000 Ft.

Időtartam: 90 perc

Mesekör – csoportos meseterápiás foglalkozás
Az alkotó-fejlesztő csoportos foglalkozások keretében egyszerű és természetes módon mesemondás és hallgatás zajlik, amit a mesék verbális vagy játékos feldolgozása követ, életkortól és csoportösszetételtől függően. A középpontba egy kiemelt téma kerül, mint például az anyaság, az elengedés, az én-erő növelése, az önbizalom erősítése, párkapcsolati problémák, stb..
Közösen nézzük végig a hős útját, s a csoport tagjai külön-külön találják meg a mesei helyszínt, ahol éppen tartózkodnak, s ahol véghez kell vinniük a mese által meghatározott feladatot, majd követve a hőst, tovább is kell indulniuk.
Nagyon izgalmas, hogy ugyanabban a mesében annyi mesehelyszínen vagyunk jelen, ahányan vagyunk, mindenki máshol tart és más feladattal kell megbirkóznia, mégis egy közös cél elérése érdekében.
Témák:
• önbizalomhiány
• önelfogadás
• mások elfogadása
• együttműködés
• konfliktuskezelés
• düh, harag kezelése
• agresszió kezelése
• veszteség, gyász
• figyelemzavar
• párkapcsolat

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a havi rendszerességű mesecsoportba!
Következő témánk: Írd újra a sorsod!
Van aki látja a sorsát, van aki tagadja. Van aki menekül előle, vagy csak hátat fordít neki, s olyan ember is akad, aki megbékél sorsával, elfogadja azt.
Egy bizonyos: mindenkinek van sorsa. Vállaljuk-e a felelősséget, van-e bátorságunk, erőnk, hogy kezünkbe vegyük a SORSunkat?
Hogyan tudom újraírni a sorsomat? Izgalmas kihívásnak tűnik, fejtsük meg együtt a mesefoglalkozáson!

Következő időpont: 2019. február 10. vasárnap; 9:00 – 12:00 óra

Részvételi díj: 3000 Ft
Az egyes alkalmak legalább 5 fővel kerülnek megtartásra.

Bejelentkezés: borosluca13[kukac]gmail[pont]com, +36 70 943 88 80

További információt itt olvashat.