Kerámiaterápia

 Domokos Judit kerámikus, drámapedagógus, coach, Gestalt terapeuta (+36 20 949 3313)

A kerámiaterápia nem más, mint az agyagozás és a Gestalt terápia egyedi ötvözete, amely rendkívül hatékony különböző elakadások, szorongások oldásában, teljesítményszorongás esetén. A módszer majdnem minden életkorban alkalmazható, felnőtteknek és iskoláskorú gyerekeknek, valamint kamaszoknak ajánljuk.

Megvalósítása egyénileg vagy csoportos formában történik, a kívánt eredményt ismétlődő foglalkozások sorozatán keresztül érhetjük el.

Az alkotni vágyók bepillantást nyernek a különböző készítési módszerekbe, megismerkednek az anyagok sokszínűségével és sajátosságaival.
Az inspiráló kezdés után a résztvevők kiválasztják az agyagot, amivel dolgozni akarnak, eltervezik a tárgyat, amit szeretnének elkészíteni: csésze, tányér, váza, vagy bármi, aminek csak a fantázia szab határt. Abban segítek, hogy mindenki eligazodjon a technikák, eszközök erdejében és megtalálja az alkotás elkezdéséhez szükséges saját indíttatást.
Az alkotás után beszélgetés következik a Gestalt terápia módszereivel: minden résztvevő elmondhatja, hogy mit élt meg alkotás közben. Egymás beszámolóit meghallgatva inspiráló gondolatok hangoznak el. Befejezésül arról lesz szó, hogy az itt szerzett ihlet hogyan alkalmazható az élet egyéb területein, hogy használhatjuk a megszerzett tapasztalatokat a hétköznapi életben.

Árak: 8000 Ft (egyéni ülés)

Időtartam: 60 perc