Gyermek relaxáció

 Barabás Brigitta, pszichoterápiás módszerekben képzett mentálhigiénés szakember (+36 70 930 3873)

 Bányász Réka, klinikai szakpszichológus, relaxációs- és szimbólumterapeuta (+36 70 602 6915)

Relaxációs csoport 6-8 éveseknek, illetve 9-11 éveseknek

Kedves gyerekek! „Mindenki fél valamitől… én a magastól félek.” Mondta nekem egy igen bölcs hétéves kisfiú néhány évvel ezelőtt.  Ha te is szoktál félni, sokszor izgatott, nyugtalan vagy szomorú vagy, gyere, és játssz velünk! Segítünk, hogy könnyebben legyél úrrá a félelmeken, jobb legyen a kedved, és könnyebben elviseld a kellemetlen dolgokat.

Ha a gyerek szorong, gyakran fél, rosszkedvű, szomorú vagy ingerült – mindenképpen ajánljuk ezt a foglalkozást. A szorongás olykor nem nyilvánvaló, de testi tünetekben jelentkezik: éjszakai bevizelés, körömrágás, hasfájás, fejfájás stb. Az alkalmak célja: szorongásoldás, légzéstechnikák elsajátítása, progresszív relaxáció és alapvető autogén tréning gyakorlatok elsajátítása.
A gyerekekkel természetesen nem csak relaxálunk, a relaxáció elsajátítása náluk a mozgással kezdődik. Mozgásos játékokkal, gyakorlatokkal vezetjük rá a gyerekeket a feszültség és a pihenés közötti különbségre – ennek folyamatában jobban megismerik saját testük működését, és fokozatosan fejlődik az önszabályozásuk, végül megtanulják akaratlagosan létrehozni az ellazult állapotot.

A foglalkozások során a gyerekek önismeretét is fejlesztjük. A mozgásos játékokban átélhetik a félelmeket, a felfokozott érzelmi állapotot, és a megnyugvást is, egy biztonságos környezetben. A folyamatokat állandó feldolgozás kíséri, beszélgetésben és rajzban vagy más kreatív eszközökkel – ezáltal megtanulják felismerni és kifejezni saját érzelmeiket. Nem utolsó sorban: szeretnénk átadni a gyerekeknek a tudást, hogy az aktivitás és a pihenés körforgása az élet természetes része. A visszavonulás, az erőgyűjtés, az álmodás és álmodozás nem teljesen passzív állapot, és a várakozás, a dolgok történni hagyása is elvezet a célhoz.

Megjegyzés:
– A csoportot a szülők kérésére, és az iskola beleegyezésével, iskolai keretek között is megszervezzük.
– A relaxáció egyéni formában, egyéni terápia keretei között is elsajátítható – ennek indokoltságát a szülővel való beszélgetés, és a gyermek megismerése után döntjük el.

További információ és jelentkezés: +36 70 930 3873, barabas[pont]brigitta[kukac]gmail[pont]com

Árak: 3000 Ft / fő / alkalom

Időtartam: 90 perc, 15 alkalom, heti gyakorisággal