Gyermek- és serdülőkonzultáció

A gyermekek olyanok, mint egy virág: mindig felfelé törekszenek, nőnek. Ha valamilyen elakadás van, sokszor elég egy kis segítség, lökés, hogy újra visszataláljanak fejlődési irányukhoz. Szüleik, akik a legjobban szeretik és ismerik őket, nagyon sokat segíthetnek nekik ebben.

A gyermek- és serdülő konzultáció során az elakadás okait keressük meg, és segítünk, hogy a szülők a lehető legjobban tudják támogatni gyermeküket a továbbfejlődésben.

Problémák, amelyekkel hozzánk fordulhatnak: iskolai nehézségek, teljesítményproblémák, beilleszkedési nehézségek, szorongásos és pszichoszomatikus tünetek (lelki eredetű fejfájás, hasfájás), magatartási problémák, önértékelési problémák, családi konfliktusok, nehézségek (pl. válás). Gyermekeknél a szülőkonzultáció elengedhetetlen része a közös munkának, ilyenkor a nevelési nehézségeket, küzdelmeket is próbáljuk feloldani.

Pintér Ilona, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus
(+36 20 347 7347)

Serdülőkonzultáció
A konzultáció általában 4-5 alkalmas segítő beszélgetések, konzultációk keretében valósul meg, serdülőkkel és szülőkkel együttműködve. Másik lehetőség az önismeret fejlesztésére komplex pszichológiai vizsgálati módszerrel és pszichológiai tanácsadással valósul meg. Ez a serdülő aktív részvételével (feltáró beszélgetések, tesztvizsgálatok és az eredmények elemzése) megvalósuló sajátos önismereti munka. A fiatal megismerheti saját képességeit, érdeklődését, motivációit, személyisége jellemzőit, erősségeit, esetleges fejleszthető gyengeségeit, belső tartalékait, fény derül az önértékelési problémák okaira. Ha sikerélményben lesz része, az visszahat a kompetenciaérzésére is és így elindul egy pozitív visszacsatolás.

A tanácsadás menete:
Az első 1-2 alkalom, ismerkedés, kapcsolatteremtés, továbbá problémafeltárás és ennek alapján célkitűzés a közös munkához. A kitűzött céloknak megfelelően minimum 4-5 alkalmas terápiás beszélgetés, konzultáció szükséges a változás eléréséhez.

A komplex pszichológiai vizsgálati módszerrel és pszichológiai tanácsadással járó önismereti, segítő kapcsolati folyamat legalább 3-4×1.5 óra (vizsgálat folyamata és eredmények megbeszélése).

Árak: 8-10000 Ft.
Időtartam: 50-60 perc

Munkatársaink

Rita4

interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, pár- és családterapeuta jelölt, HR tanácsadó

2018'06'02_OtthonMagadnal_Györgyi

tanácsadó szakpszichológus családi-, és párkapcsolati tanácsadás specializációval, lelkigondozó, keresztény szemléletű coach, relaxációs terapeuta (Autogén Tréning), KIP terapeuta jelölt

Medveczky Kata

tanácsadó szakpszichológus, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, Kids’ Skills tréner, videotréner

{

pszichológus, tanácsadó szakpszichológus

gyógypedagógus, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus

Ivett

pszichológus, iskolapszichológus, integratív gyermekterapeuta, KIP (Katatím imaginatív pszichoterápia), tanácsadó szakpszichológus jelölt, jógaoktató