Felkészülés a szülésre

1. Felkészülés az anyaságra egyéni tanácsadás keretében

Önismereti pszichoterápiás módszerekkel teheti harmonikusabbá és tudatosabbá a várandósság időszakát, a magzattal, majd kisbabájával való kapcsolatát.

A várandósság befele forduló lelkiállapotához jól illeszkedik a belső képekkel való munka, ahol imagináció (képzeleti képek) segítségével dolgozunk a belső világ harmonizálásán, esetleges elakadások vagy szorongások oldásán, és belső erőforrások mozgósításán.

Várjuk szeretettel, hogy kísérhessük ezekben a rendkívül fontos hónapokban: Bányász Réka, Barabás Brigitta.

Árak: 8000-12 000 Ft
Időtartam: 60 perc

2. Kapcsolatban – szülésfelkészítés, magzati kapcsolat és jóga

„Van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint felhő a szemhatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket.”
(Armstrong & Feldman: A születés művészete)

A csoport azzal a céllal jött létre, hogy testi-lelki támogatást, megerősítést nyújtson szülés előtt álló kismamák számára, akik tudatosan szeretnének felkészülni a várandóssággal és a szüléssel járó változásokra.
Ilyenkor a környezetünk hajlamos kéretlenül is rengeteg tanáccsal ellátni a szüléssel és az azt követő időszakkal kapcsolatban, pozitív és negatív szüléstörténetekkel bombázni, ami nem hogy megerősít, de sokszor kiszolgáltatottá, bizonytalanná tesz bennünket. Melyik módszert válasszuk? Kinek higgyünk? Tényleg annyira fájni fog?

Ha szeretnél rátalálni a saját tested bölcsességéhez vezető útra és megerősödni abban a hitedben, hogy képes vagy világra hozni gyermekedet, a szülés pedig alapvetően egy szép és örömteli esemény, akkor itt a helyed.

A 4 foglalkozás témája egymásra épül és szoros egységben alkot közös egészet, ezért a tanfolyami jelleg. A csoportkohézió így hatékonyan meg tud valósulni és az egyes alkalmakkor szintről-szintre fogunk eljutni a megnyílásnak arra a szintjére, ahol a csoport tagjai hatékonyan képesek támogatni egymást egy védett, támogató női közösségben.

A foglalkozások menete a következő:
– Rövid ráhangolódást és bemelegítést követően egy a kismamák testi igényeire szabott frissítő jógagyakorlatsorral és a hatékony ellazulást segítő légzéstechnikák gyakorlásával kezdünk, hogy könnyebben viseld a várandósság testi-lelki kihívásait és relaxáltan, de megerősödve készülj a nagy eseményre, a szülés során pedig kellőképpen el tudj lazulni és rábízni magad tested bölcsességére.
– A következő blokk fókuszában a magzatoddal való kapcsolódás, a vele való ismerkedés, a kölcsönös egymásra hangolódás áll relaxáció és vezetett meditációs gyakorlatokon keresztül. Ennek felbecsülhetetlen értéke van már a várandósság egészen korai stádiumától kezdve, de folyamatos fejlesztése kiépíti, megalapozza a babáddal való kapcsolódást és a kommunikációt a szülés során és azt követően egyaránt.
– A vajúdást támogató vizualizációs és relaxációs technikákkal is foglalkozunk minden alkalommal, hogy időben elkezdhesd a felkészülést a nagy napra.
– Végül rátérünk aznapi témánkra és beszélgetéssel, önismereti feladatokkal játékosan feldolgozzuk az utolsó kb. másfél órában.

Témáink:
1. Egység és ősbizalom, másállapotban: a hormonok tánca – hogyan hat magzatunkra érzelmileg a méhben eltöltött időszak és milyen útravalót visz magával az életbe? Hogyan támogathatod őt a méhben eltöltött hónapok alatt? Hogyan készüljünk fel a várandóssággal járó érzelmi és testi változások viharaira? Életmód, táplálkozás, változó életkörülmények, testi-lelki felkészülés a szülésre.
2. Félelem nélküli szülés – vizualizációs, relaxációs és légzéstechnikák, valamint testhelyzetek és fájdalomcsillapítási módszerek a vajúdás és szülés hatékony támogatására.
3. Az egységélmény vége, nőből anyává válni – az utolsó hetek lelki folyamatai és gyakorlati teendői, a vajúdás beindulásának jelei, a szülés egyes szakaszai, a vajúdástámogatás technikái, a partner vagy egyéb segítő szerepe a szülés során.
4. Segítség, anya lettem! – avagy mi vár ránk a szülés után a gyermekágy, a szoptatás és az első hetek vonatkozásában.

Időpontok: Kérjük, érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!
Jelentkezés: +36 30 470 8812, mseibolya@yahoo.com
Árak: 16.000 Ft, egy vagy két részletben fizetendő. Kérlek, kényelmes ruházatban érkezz és hozz magaddal jógamatracot.

Munkatársaink

2018'06'02_OtthonMagadnal_Brigi

neurobiológus, pszichoterápiás módszerekben képzett mentálhigiénés szakember, személyiségfejlesztő coach, WÉK facilitátor, az Otthon.Magadnál Központ alapítója és vezetője

2018'06'02_OtthonMagadnal_Emese

női életmódtanácsadó, jógaterapeuta, női jóga-, és kismamajóga oktató, dúla