Életvezetés, coaching, lelki egészség

07

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység, amely életünk mindkét fő területével foglalkozik: a magánélettel (life coaching) és a szakmai élettel (buisness coaching) egyaránt. Egyéni és csoportos formában is alkalmazható.

A coaching fő eszköze a segítő beszélgetés, de a hatékonyság növelése érdekében más pszichológiai módszertani elemek és szakmai eszközök integrálásával is dolgozunk.

Coachként is alapvető fontosságú számunkra a Rogersi szemlélet alkalmazása. Hiszünk abban, hogy a hozzánk fordulók a szeretet és elfogadás légkörében képessé válnak a változtatásra, képességeik kibontakoztatására.
A coaching nem terápia, de segítségével nagy horderejű változások előidézőivé válhatunk saját életünkben.

A coaching folyamatában a coach és a kliens aktív együttműködése során ránézünk a hozott problémára, amelyre lehetőségként tekintünk. Tisztázzuk, kitűzzük a célokat, megvizsgáljuk a lehetséges akadályokat, és azt, hogy a vágyott cél milyen lépések által válik elérhetővé. Ezt követően megtervezzük a megvalósításhoz vezető utat.

A cél eléréséhez szükséges idő függ az egyéni motivációtól és a probléma összetettségétől.

A közös munka során nem pusztán a cél és az út válik világossá, hanem önmagunkhoz, belső világunkhoz, gondolatainkhoz is közelebb kerülünk, fejlődik önismeretünk. Meglátjuk a bennünk rejlő lehetőségeket, belső erőforrásainkat, képességeinket.
Szemléletmódunk megváltozása lehetővé teszi, hogy képességeink birtokában az esetleges passzív hozzáállásból, egy pozitívabb szemléletű, aktív cselekvővé váljunk. A megküzdésben, megoldásban hasznos stratégiák elsajátításával és alkalmazásával képesek leszünk változtatni saját helyzetünkön, és meg tudjuk tenni a megfelelő lépéseket. Mindezek életminőségünk javulását eredményezik.

Milyen esetekben érdemes segítséget keresni?
Minden esetben, amikor elszántuk magunkat a változtatásra, és szeretnénk aktívan cselekedni 🙂
– kapcsolati problémák (pár, szülő-gyermek, munkahelyi stb.)
– társkeresés
– továbbtanulás
– karrierépítés
– kiégés
– bármilyen más elakadás esetén.

Árak: 8000 – 10 000 Ft

Időtartam: 60-90 perc

Munkatársaink

2018'06'02_OtthonMagadnal_Brigi

neurobiológus, pszichoterápiás módszerekben képzett mentálhigiénés szakember, személyiségfejlesztő coach, WÉK facilitátor, az Otthon.Magadnál Központ alapítója és vezetője

judit

life coach, mediátor, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista

kata7

lélek mentor, life coach, párkapcsolati mediátor

rita5

mediátor, coach, párkapcsolati tanácsadó

2018'06'02_OtthonMagadnal_Adrien

szupervizor-coach, tanácsadó, tréner

gyógypedagógus, klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus