Család- és párterápiás konzultáció

A család egy rendszer, amelyben a családtagok fogaskerekekként kapcsolódnak egymáshoz. Ha az egyik fogaskerék mozgása megváltozik, az összes többi is másként kezd forogni. Érzéseink, cselekedeteink összefonódnak, hatnak egymásra.

Ezért nagyon hatékony, ha a családban lévő konfliktusok, problémák, nehéz élethelyzetek megoldása közösen történik, így a fogaskerekek gyorsabban, könnyebben tudnak egy új formában, csikorgások nélkül összehangolódni.

A párkonzultáció során a berögzült, megváltoztathatatlannak tűnő játszmák-konfliktusok írhatók át. A kommunikáció tisztábbá válása, egymás mélyebb megértése segíthet másképpen megélni vagy új szintre helyezni a kapcsolatot.

A családterápiás munka fókuszában a családi kapcsolatok rendszerszemléletű megközelítése áll.
A család olyan, akár egy bonyolult és végtelenül érzékeny műszer, amelynek minden eleme azonos fontosságú és egyúttal nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott működéshez. A műszer alkotóelemeinek esetleges zavara kihat a teljes rendszerre.

A családunk az elsődleges szocializációs közeg. Itt tanuljuk meg a tükrözéseken át – többek között-, hogy mennyire vagyunk jók és szerethetők, itt sajátítjuk el az alapvető társas szabályokat (vagy éppen a szabálytalanságokat).

Az ülésekre rendszerint két heti rendszerességgel kerül sor, melyek 1,5 óra hosszúságúak. Gyakran használunk különféle akciós technikákat (szoborépítés, rajzolás vagy levélírás) annak érdekében, hogy a legszélesebb módon ráláthassunk a családi rendszerfolyamatokra.
A családterápiás munka 6-25 ülésben zajlik a család által megoldani kívánt nehézség függvényében.

A közös munka során feltárjuk a családi működés sajátosságait és kapcsolati erőforrásokat keresünk, melyek mentén elindulhat a teljes családi rendszert érintő pozitív változás.

Árak: 15.000 – 18.000 Ft.

Időtartam: 90 perc

Munkatársaink

Rita4

interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, pár- és családterapeuta jelölt, HR tanácsadó

azs_mediator

Párkapcsolati mediátor, egyéni és párkapcsolati tanácsadás, megcsalás és hűtlenség kezelése

rita5

mediátor, coach, párkapcsolati tanácsadó

2018'06'02_OtthonMagadnal_Györgyi

tanácsadó szakpszichológus családi-, és párkapcsolati tanácsadás specializációval, lelkigondozó, keresztény szemléletű coach, relaxációs terapeuta (Autogén Tréning), KIP terapeuta jelölt