Alvási tanácsadás

Dr. Dénes Ivett, orvos, szülő-csecsemő kapcsolati konzulens jelölt, bababarát alvás tanácsadó (+36 70 574 1499)

Miért bababarát? Mert nem kell sírni hagyni a babát ahhoz, hogy jól aludhasson. Nem kell trenírozni, magára hagyni vagy olyat erőltetni rá, amire még nem érett vagy nem képes. Vannak olyan módszerek, amik sírni hagyás nélkül, a biztonságos kötődést támogatva, szoptatásbarát módon, a baba igényeit figyelembe véve segítenek a gyermeknek jobban aludni.
Miért alvás? Mert a különböző felmérések szerint a babák 25-30 %-át érinti valamilyen átmeneti vagy hosszabb ideig tartó alvási nehézség az első életévek során. Az alvás alapvető életszükségletünk, a jó alvás elengedhetetlen a babák megfelelő fejlődéséhez, ezért ezeket a problémákat minél hamarabb érdemes megoldani.
Miért tanácsadás? A babák alvásával kapcsolatos mítoszok, tévhitek, városi legendák száma végtelen, köztük a babák egészségére veszélyes tanácsokkal. Látszólag mindenki ért hozzá, de valójában az alvás egy nagyon bonyolult, finoman szabályozott és törékeny rendszer, ami könnyen felborul és kialvatlanságot okoz a babának. A megfelelő szakember szakmai tapasztalata elengedhetetlen ahhoz, hogy a szülők ne össze-vissza próbálkozzanak, hanem a tudományosan bizonyított, szakmai szervezetek által ajánlott, biztonságos módszereket ismerhessék meg.
Mikor érdemes alvás tanácsadásra jelentkezni?
Ha úgy érzed, hogy a babád alvásával valamilyen probléma van. Ez lehet kevés alvás, gyakori éjszakai ébredés, a nappali alvások nehézségei, nehéz altatás vagy napirendi gond. A tanácsadás során feltárjuk a problémákat, megbeszéljük, hogy mit várhatsz a gyermekedtől az alvása terén és hogyan tudsz neki bababarát módon segíteni jobban aludni.

Jelentkezés és további információ 

Elérhetőség: +36 70 574 1499, info[kukac]anyagyere[pont]hu

Rendelési idő:
Kedd