Tematikus hónapok

Tematikus hónapjaink keretében más és más témákban mélyedhetnek el a minket követők és hozzánk látogatók.

Minden hónap egy szombatján szabadon látogatható ismeretterjesztő, tájékoztató előadásokon vehettek részt nálunk. A mini előadások a hónap témáját járják körül, interaktív formában. Megismerhetitek szakembereinket, feltehetitek a titeket érdeklő, érintő kérdéseiteket.

Havonta több szakember szeretne segíteni nektek a hónap témájával összefüggésben, ezért szolgáltatásaikat 30%-os KEDVEZMÉNNYEL kínálják fel egy egész hónapon át!

November: a hónap témája GYÁSZ, VESZTESÉG, ELENGEDÉS.

  • Novemberi szabadon látogatható előadásunk november 3-án 16 órakor kezdődik. Az érdeklődők Bagossy-Váczi Judit “Gyászoló gyermekek” című előadását hallgathatják meg. Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy veszteséget elszenvedett gyermeket kell támogatnunk – ami nem könnyű, de fontos és tanulható feladat. Íme, egy kis ízelítő az előadásból:
  • “Ne sírj, majd veszünk egy másikat! Ne szomorkodj, inkább egyél egy kis csokit! Ugye, hogy nem is fáj? A nagyfiúk egyébként sem sírnak.” Ezekkel a segítő szándékú tanácsokkal valójában többet ártunk, mint segítünk a gyerekeket ért gyászban, veszteségben – legyen szó akár egy kedves barát elköltözéséről, óvoda váltásról vagy egy szeretett háziállat elvesztéséről. Ezeknek a tanácsoknak ugyanis az az üzenetük a gyerek felé, hogy veszteségük pótolható, és hogy ne fejezzék ki érzéseiket, nem szabad azt érezniük, amit éreznek, sőt tegyenek úgy, mintha nem is éreznék magukat rosszul.
    Amit viszont megtehetünk, az az, hogy végigkísérjük őket a gyász folyamatában, teret engedünk nekik, és kifejezzük a gyerekek felé a támogatásunkat, együttérzésünket. A lényeg, hogy semmiképpen se akasszuk meg a folyamatot a gyerekben téves tanácsokkal, hiedelmekkel.
    Többek között erről is szó lesz, és még nagyon sok mindenről a gyerekek gyászfeldolgozásával kapcsolatban.
  • Novemberben fókuszban a gyászfeldolgozás, veszteségek feldolgozása, elengedés, újra építkezés, válás feldolgozása. Akik ebben a hónapban hatékonyan segítenek Önnek e célok elérésében, 30%-os kedvezménnyel a novemberi tanácsadás alkalmaira (érdeklődés, időpontegyeztetés a lenti telefonszámokon, vagy központi elérhetőségeinken):

Molnár Adrienn, szupervizor, tanácsadó, tréner (Árak: 8000 Ft / 60 perc – 30%, +36 20 545 3363)

Kramarics Rita, interkulturális pszichológia és pedagógia szakértő, pár- és családterápiás szakember (Árak: 10 000 Ft / 60 perc – 30%, +36 30 861 2912)

Bagossy-Váczi Judit, life coach, mediátor, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista (Árak: 10 000 Ft / 60 perc – 30%, +36 30 399 3488)

Mezeiné Juhász Ilona, mediátor, coach, párkapcsolati tanácsadó (Árak: párban 15 000 / 90 perc – 30%, egyénileg 10 000 Ft / 60 perc, +36 30 386 7731)

Sok szeretettel várja Önt:
az Otthon.Magadnál Központ csapata!